Ervaringen van patiëntenorganisaties

lida verkleind def

Ervaring: "Door 'Expertise in kaart' is onze visie over de onderwerpen van de kenniskaart vastgelegd. We konden deze ook vertalen naar ons nieuwe voorlichtingsmateriaal. Met de kenniskaarten bieden we nu een volledig overzicht van de zorg voor patiënten. Daarnaast hebben de gesprekken met de expertisecentra de samenwerking enorm versterkt. Kortom: een win-win situatie!"
Wie: Lida Naber, projectcoördinator Longfibrose patiëntenvereniging
Meegewerkt aan: Kenniskaarten voor Longfibrose en voor Pulmonale Hypertensie


 

 

Anne Kors-Walraven def

Ervaring: "De aandoening PLN is nog niet zo heel lang bekend. Dankzij 'Expertise in kaart' hebben we op een snelle en slimme manier in kaart kunnen brengen hoe de zorg voor PLN-patiënten georganiseerd is. Het mooie van 'Expertise in kaart' is dat zowel het patiëntenperspectief als het zorgverlenersperspectief in beeld gebracht worden en naast elkaar gepresenteerd worden. Wij hopen dat veel patiënten de kenniskaarten zullen gebruiken."
Wie: Anne Kors-Walraven, beleidsadviseur De Hart&Vaatgroep
Meegewerkt aan: Kenniskaart voor de PLN-mutatie


 

 

Henk-Jan van Hees

Ervaring: "Met de kenniskaarten krijgen patiënten meer inzicht in wat de centra zijn met veel expertise. Hierbij is zowel het perspectief van patiënten als van zorgverleners in beeld gebracht. Dit helpt patiënten heel erg bij het maken van de juiste keuzes."
Wie: Henk-Jan van Hees, bestuurslid Blaasextrophie Nederland
Meegewerkt aan: Kenniskaart voor blaasextrofie

Reageren is niet mogelijk